Att bygga stenhus

När du bygger stenhus får du ett gediget hus som är hållbart, energisnålt och med minimalt underhåll. Våra stenhus muras på plats enligt välbeprövade metoder och står i generationer. Det är en långsiktigt smart investering för framtiden. Därför har vi på AChoice valt att enbart bygga stenhus – i totalentreprenad. Väljer du att bygga stenhus med oss så bestämmer du allt. Du designar. Vi sköter resten.

Skillnaden mellan att bygga stenhus och trähus

Det finns en viss begreppsförvirring när det gäller stenhus. Många tror att ett hus med stenfasad, putsad fasad eller en tegelklädd fasad är ett stenhus, men det är inte fasaden som är det avgörande utan själva stommen. För att räknas som ett stenhus ska husets bärande delar vara byggda av sten. Husleverantörer som erbjuder hus med bärande trästomme som har fasad av tegel eller puts kan av många uppfattas som stenhus men har den rätta definitionen trähus.

Förr i tiden (och framförallt i Skåne) var tegel det vanligaste materialet när man skulle bygga stenhus. Idag används oftast lättbetong, som är en svensk uppfinning. 

Byggkonstruktion som ger mer boyta

Våra hus byggs med högisolerande lättklinkerblock, 350 mm, Isolerblock Exakt. Materialet är oorganiskt med hög lufttäthet och med ett U-värde på 0,16. Hus med lika bra U-värde har ofta tjockare yttervägg vilket gör att du får mindre boyta på samma byggyta. Här kan du läsa mer om AChoice byggkonstruktion.

Stenhus som är unikt skapade för dig

När du bygger ett stenhus med AChoice får du alltid ett unikt och skräddarsytt hus. Vi är övertygade om att ett drömhus är arkitektritat tillsammans med dig, efter dina behov på den plats där du vill leva. Kontakta oss om du är redo att förverkliga din husdröm. 

AChoice stenhus
Bygga stenhus AChoice

12 Fördelar att bygga stenhus

När du ska bygga hus är en av de viktigaste valen vilket slags hus du ska bygga. Här listar vi fördelar att bygga stenhus.

Husmodeller inspiration AChoice stenhus

Inspiration till ditt nya stenhus

Vi bygger aldrig två likadana hus och har inga färdiga typhus att välja från. Här kan du få idéer till ditt nya hus.

Murare-AChoice stenhus

Välbeprövade byggmetoder

Du kan lita på att varje detalj byggs med hjälp av välbeprövade byggmetoder och kvalitetsprodukter från välkända leverantörer.

AChoice Planlösaren bygg hus online

Börja resan till ditt drömhus online

Med vårt digitala verktyg Planlösaren kan du rita ditt drömhus själv, ändra dig hur många gånger du vill och få prisindikation direkt.
Börja rita idag!

Bygg online - PLANLÖSAREN

Boka möte

Maila oss

Kontakta oss

Redo att förverkliga
din husdröm?

Skicka in en intresseanmälan för att få mer information om våra stenhus och byggprojekt.