Olika hustyper

– Vilken hustyp passar dina behov?

Gör vårt quiz och ta reda på vilken hustyp som är det rätta valet för dig!

hustyp quiz

Hustyper

Här kan du botanisera och läsa om typer av hus såsom enplanhus, 1,5-planshus, 2-planshus, rakt hus, vinkelhus, stenhus, trähus eller tegelhus. Vilken hustyp passar dig eller din tomt?

När du bygger hus med AChoice så är det alltid ett stenhus. Och det är du som styr hur ditt hus ska se ut. Du bestämmer allt från planlösning till husstil och inredning. Kanske gillar du hustyper såsom trä- och tegelhus men vill satsa på ett stenhus, då har du möjlighet att smycka delar av din fasad med trä eller tegel. På så sätt får du ett gediget stenhus med din personliga touch.

Rita din hustyp online

Om du gillar du valfrihet så har du kommit helt rätt. Du kan börja rita din hustyp online, komma till oss med en lista på dina önskemål eller med en färdig arkitetktritning. Du får alltid träffa vår arkitekt som ser till att dina önskemål uppfylls – det ingår. Vi hjälper dig att bygga din husdröm.

hustyper

Olika hustyper

Enplanshus Funkis 02 med pulpettak

Enplanshus

Ett enplanshus passar både småbarnsfamiljer och äldre hushåll som vill slippa spring i trapporna.

Modern 02, 1,5-planshus, 170 kvm, AChoice stenhus

1,5-planshus

Ett 1,5-planshus passar dig som har en mindre tomt och vill ha mer boyta i proportion till byggyta.

AChoice stenhus vinkelhus i funkisstil med pulpettak

Funkishus

Funkishus är en populär och tidlös husstil som alltid känns inne. Här är det avskalat och kubistiskt där ljus, rymd och känsla av tyngdlöshet får ta plats.

Hemma hos åsa och viktor - AChoice stenhus

Vinkelhus

Ett vinkelhus har en eller flera brutna vinklar. Här får du naturlig uteplats om du kan njuta av soliga dagar eller där du kan söka lä när vinden ligger på.

Enplanshus Minimalistisk 01 AChoice stenhus

Raka hus

I ett rakt hus kan du enkelt att skapa yteffektiva planlösningar och långa siktlinjer. Placerar entrén på gaveln får du en siktlinje genom hela huset.

Minimalistisk 04 Enplanshus förskjutet AChoice stenhus

Minimalistiska hus

Våra minimalistiska hus har en stram repetition av vertikala fönster som skapar ett samtida uttryck. Här finns inga onödiga detaljer.

Enplanshus rakt 114 kvm i traditionell stil, 3 sovrum, AChoice stenhus

Traditionella hus

Är du lite romantiskt lagd så är denna husstil något för dig. De älskade stenvillorna från tiden runt sekelskiftet har inspirerat dessa hus.

Industirella hus

Industriella hus

Ett modernt och funktionellt hus som hämtar inspiration från den industriella arkitekturen. Här blandas råa material i en väl avvägd mix.

1,5-planshus Modern 02, 169 kvm, 4 sovrum

Moderna hus

Våra moderna hus är en husstil där arkitekterna hämtat insiration från populärkulturen. Med sitt lekfulla uttryck har de en personlighet som får skina.

Enplanshus, vinkelhus Industriell 01 AChoice stenhus

Stenhus

Ett stenhus har den bärande stommen i sten. Det är ett sunt och hållbart hem som kräver minimalt underhåll och står stabilt i generationer.

Ett tegehus

Tegelhus

Ett tegelhus är byggt med den bärande konstruktionen i tegel. Det är en hållbar och stabil lösning.

Såhär går det till att bygga hus med AChoice

Här kan du ta del av hur processen att bygga hus går till och vad du ska tänka på. Steg för steg, från idé till inflyttningsklart hus.

Redo att förverkliga
dina drömmar?