Sommarkampanj! Kostnadsfritt möte med arkitekten

Retro 3

Stilen

Retrostilen är inspirerad av folkhemmets arkitektur och av de många svenska designklassiker som formgavs under mitten av 1900-talet. Vi på Achoice har tagit fasta på tidsperiodens starka framtidstro och sundhetsideal, vilket gjort att retrostilen har en avskalad och enkel, men samtidigt ombonad och trivsam arkitektur. Här finns det gott om plats för din egen stil. Fönstersättningen är funktionell, och passar väl med ärvda möbler, loppisfynd och minnen från förr. Denna husstil är till det yttre modest och tidlös, men har samtidigt den moderna människans krav på funktion och kvalitet.

Huset och planlösningen

Ett spännande hus med plats för en familj med 1-3 barn. Husets sicksackform skapar små skyddade hörn i trädgården – perfekt för att skapa ett extra varmt och stilla mikroklimat. Barnens sovrumsdel ligger i motsatt ände av huset från föräldrasovrummet– perfekt för en familj med barn i tonåren som vill ha lite eget liv utan att gå på föräldrarnas nerver hela tiden.  Köket och matrummet ligger i centrum av detta hus, och blir verkligen dess livsnerv.

Som med alla Achoice-hus är variationerna oändliga – detta hus är en utgångspunkt som du kan ändra utifrån dina husdrömmar och behov.

Pulpettak

Pulpettaket är lätt att bygga. Den låga vinden kan användas för förvaring. Pulpettaket är enkelt och ger huset en modest och samtidigt modern karaktär. Pulpettak har på bostadshus främst använts från 1930-talet och framåt och brukar associeras starkt med modernismen. Innan dess användes pulpettak mest till mindre bruksbyggnader.

Den låga lutningen (8°) gör att taket bara kan utföras med takpapp eller plåt.

 

Rum: 3 sovrum
Yta: 130,1 kvm
Prisindikation: 3 395 474 kr

Fler hus inom samma stil

Retro 1

2 sovrum / 107,4 kvm

Läs mer om Retro 1

Börja bygga med Retro 1

Retro 2

4 sovrum / 150,1 kvm

Läs mer om Retro 2

Börja bygga med Retro 2

Retro 3

3 sovrum / 130,1 kvm

Läs mer om Retro 3

Börja bygga med Retro 3