Sommarkampanj! Kostnadsfritt möte med arkitekten

Retro 2

Stilen

Retrostilen är inspirerad av folkhemmets arkitektur och av de många svenska designklassiker som formgavs under mitten av 1900-talet. Vi på Achoice har tagit fasta på tidsperiodens starka framtidstro och sundhetsideal, vilket gjort att retrostilen har en avskalad och enkel, men samtidigt ombonad och trivsam arkitektur. Här finns det gott om plats för din egen stil. Fönstersättningen är funktionell, och passar väl med ärvda möbler, loppisfynd och minnen från förr. Denna husstil är till det yttre modest och tidlös, men har samtidigt den moderna människans krav på funktion och kvalitet.

Huset och planlösningen

Ett medelstort vinkelhus för en familj med 2-4 barn. Barnens sovrumsdel har eget allrum och ligger i motsatt ände av huset från föräldrasovrummet – perfekt för en familj med barn i tonåren som vill ha lite eget liv utan att gå på föräldrarnas nerver hela tiden. Vid föräldrasovrummet finns en klädkammaren med eget fönster vilket gör att det kan extraknäcka som sovrum för ett spädbarn om behovet finns. Huset kan placeras i de flesta riktningar, men blir kanske allra trevligast om den inramade gården baksidan och de stora glaspartierna vetter mot väst och syd.

Som med alla Achoice-hus är variationerna oändliga – detta hus är en utgångspunkt som du kan ändra utifrån dina husdrömmar och behov.

Sadeltak 27°

Sadeltak 27° är enkelt att bygga och ger möjlighet att använda vinden till förvaring och dylikt. Lutningen, som alltså är 27°, är en vanlig lutning som använts i länge, inte minst på villor och småhus från 1930-talets och framåt. Detta tak ger huset en modest karaktär, och gör att det smälter in i de flesta sammanhang. 27°-lutningen är också mycket bra för solceller, framförallt om huset står med en långsida mot söder.

Sadeltak 27° kan utföras med takpannor, plåt eller takpapp.

 

Rum: 4 sovrum
Yta: 150,1 kvm
Prisindikation: 3 503 278 kr

Fler hus inom samma stil

Retro 1

2 sovrum / 107,4 kvm

Läs mer om Retro 1

Börja bygga med Retro 1

Retro 2

4 sovrum / 150,1 kvm

Läs mer om Retro 2

Börja bygga med Retro 2

Retro 3

3 sovrum / 130,1 kvm

Läs mer om Retro 3

Börja bygga med Retro 3