Sommarkampanj! Kostnadsfritt möte med arkitekten

Retro 1

Stilen

Retrostilen är inspirerad av folkhemmets arkitektur och av de många svenska designklassiker som formgavs under mitten av 1900-talet. Vi på Achoice har tagit fasta på tidsperiodens starka framtidstro och sundhetsideal, vilket gjort att retrostilen har en avskalad och enkel, men samtidigt ombonad och trivsam arkitektur. Här finns det gott om plats för din egen stil. Fönstersättningen är funktionell, och passar väl med ärvda möbler, loppisfynd och minnen från förr. Denna husstil är till det yttre modest och tidlös, men har samtidigt den moderna människans krav på funktion och kvalitet.

Huset och planlösningen

Ett ganska kompakt hus med plats för en liten familj eller ett par med utflugna barn, där vikten lagts på de generösa umgängesytorna. Huset har riktar sig främst mot baksidan, med många fönster och fönsterdörrar, medan entrésidan är något mer sluten. Huset kan placeras i de flesta riktningar, men blir kanske allra trevligast om baksidan och de stora glaspartierna vetter mot väst eller syd.

Som med alla Achoice-hus är variationerna oändliga – detta hus är en utgångspunkt som du kan ändra utifrån dina husdrömmar och behov.

Platt tak

Det platta taket är egentligen ett svagt lutande (3°) pulpettak med en plåtavtäckt sarg runt tre av sidorna. Detta gör att huset får raka linjer och rena proportioner vilket ger ett mycket modernt och harmoniskt uttryck. I länder med lite nederbörd har platta tak varit vanliga sedan urminnes tider, medan de här i Sverige började användas runt 1950-talet då moderna takmaterial gjorde dem täta och användbara.

Den låga lutningen gör att taket bara kan utföras med takpapp.

 

Rum: 2 sovrum
Yta: 107,4 kvm
Prisindikation: 2 758 418 kr

Fler hus inom samma stil

Retro 1

2 sovrum / 107,4 kvm

Läs mer om Retro 1

Börja bygga med Retro 1

Retro 2

4 sovrum / 150,1 kvm

Läs mer om Retro 2

Börja bygga med Retro 2

Retro 3

3 sovrum / 130,1 kvm

Läs mer om Retro 3

Börja bygga med Retro 3