Att bygga stenhus

När du bygger stenhus får du ett gediget hus som är hållbart, energisnålt med minimalt underhåll. Våra stenhus muras på plats enligt välbeprövade metoder och står i generationer. Det är en långsiktigt smart investering för framtiden. Därför har vi på AChoice valt att enbart bygga stenhus – i totalentreprenad. Väljer du att bygga stenhus med AChoice så bestämmer du allt. Vi bygger helt enkelt det som är viktigt för dig.

Skillnaden att bygga äkta stenhus och falska stenhus

Det finns en viss begreppsförvirring när det gäller stenhus. Många tror att ett hus med stenfasad, putsad fasad eller en tegelklädd fasad är ett stenhus, men det är inte fasaden som är det avgörande utan själva stommen. För att räknas som ett äkta stenhus ska husets bärande delar vara byggda av sten. Husleverantörer som erbjuder hus med trästomme och tegel- eller putsfasad kan av många uppfattas som stenhus. Den rätta definitionen är dock trähus.

Förr i tiden (och framförallt i Skåne) var tegel det vanligaste materialet när man skulle bygga stenhus. Idag används oftast lättbetong, som är en svensk uppfinning. Lättbetong är också ett oorganiskt och hållbart material.

AChoices hus byggs med högisolerande lättklinkerblock, 350 mm, Isolerblock Exakt. Även här är materialet oorganiskt med hög lufttäthet och ett U-värde på 0,16. Hus med lika bra U-värde har oftare tjockare yttervägg vilket gör att du får mindre boyta på samma byggyta. Här kan du läsa mer om vår byggkonstruktion.

Bygg stenhus unikt skapat för dig och dina behov

När du bygger ett stenhus med AChoice får du alltid ett unikt skräddarsytt hus. Vi är övertygade om att ett drömhus är arkitektritat tillsammans med dig, efter dina behov på den plats där du vill leva. Vi berättar gärna mer om dina möjligheter.

AChoice stenhus
Husmodeller inspiration AChoice stenhus

Inspiration till ditt nya stenhus

Vi bygger aldrig två likadana hus och har inga färdiga typhus att välja från. Här kan du få idéer till ditt nya hus.

Bygga stenhus AChoice

12 Fördelar att bygga stenhus

När du ska bygga hus är en av de viktigaste valen vilket slags hus du ska bygga. Här listar vi fördelar att bygga stenhus.

Murare-AChoice stenhus

Välbeprövade byggmetoder

Du kan lita på att varje detalj byggs med hjälp av välbeprövade byggmetoder och kvalitetsprodukter från välkända leverantörer.

AChoice Planlösaren bygg hus online

Börja resan till ditt drömhus online

Med vårt digitala verktyg Planlösaren kan du rita ditt drömhus själv, ändra dig hur många gånger du vill och få prisindikation direkt.
Börja rita idag!