Bygg online

Att bygga hus med AChoice

Vår idé är att bygga hus som är unikt ritat efter din stil och dina behov. Solida, arkitektritade stenhus där du har valfrihet i varje kvadratmeter.

AChoice är ett ungt företag med många decenniers gedigen kunskap i byggsektorn och husbyggande. Vi tror på hållbarhet och långsiktighet. Därför ska våra stenhus stå stadigt i generationer och skänka dig glädje i många år. Som resultat av detta använder vi alltid högkvalitativa material och beprövade byggmetoder. Det finns många fördelar att bygga hus i sten.  Några att nämnas är att sten är hållbart, energieffektivt, stabilt och naturligt material som står stadigt år efter år. Tillsammans med våra samarbetspartners – arkitekter, materialtillverkare, konstruktörer och byggare har vi utvecklat ett flexibelt system som ger dig möjlighet att bygga ett hus exakt som du vill ha det.

Glöm typhus – Du påverkar i alla led

Ett drömhus är ett hus skapat av dig, efter dina behov, din budget och det liv du vill leva. När du bygger hus med oss behöver du aldrig bry dig om standardmått, standardlösningar eller färdiga typhus att utgå från. Har du en idé, en färdig ritning, vill börja bygga ditt hus online eller träffa arkitekt direkt? Det är inga problem, kontakta oss så tar vi det därefter. Oavsett var och hur du börjar din resa så träffar du alltid vår arkitekt för att tillsammans skapa ditt unika hus – välplanerat i minsta detalj. Arkitekten ser dessutom till att huset vackert kan smälta in i den omgivande miljön och nyttjar tomtens förutsättningar maximalt. Både utifrån väderstreck och utsikter från de rum där du vistas i mest. Allt för att ge dig en skönare vardag.

Hur lång tid tar det att bygga hus?

Vi brukar säga att det tar cirka 31 veckor från första spadtaget tills du står framför din egen dörr. Tiden innan går åt att bestämma dig för vilket hus du vill bygga och välja allt material och inredning. Sedan tar vi hand om projektering, konstruktionsritningar och alla handlingar som behövs inför bygglovsansökan. Du bör få bygglovsbeslutet senast 10 veckor efter den dag då ansökan kom in till byggnadsnämnden. Här kan du läsa mer om hur bygglovsprocessen går till. När bygglovet är godkänt och byggnadsnämnden har gett ett startbesked kan vi sätta spaden i marken. Så när du känner dig redo att bygga hus väntar ett team av proffs, som förvandlar din unika husdröm till verklighet.

Fördelar att bygga hus med AChoice

 • Valfrihet i varje kvadratmeter
 • Arkitekt ingår i priset
 • En personlig kontakt hela vägen
 • Totalentreprenad ingår
 • Fast pris gäller och du slipper budgivning som när du ska köpa ett begagnat hus 
 • I nybyggt hus slipper du oförutsedda utgifter som kan uppstå i begagnat hus
 • Byggt för att hålla i generationer
 • Nästintill underhållsfritt hus
 • Låga driftskostnader
 • Ingen fastighetsskatt de första 15 åren
 • Ett stenhus är ett sunt hus
 • Hållbara och miljövänliga material
 • Det är ett brandsäkert hem
 • 31 veckors byggtid
 • Du flyttar in i ett nytt, rent och fräscht hus

Såhär går det till att bygga hus med AChoice

Här kan du ta del av hur processen att bygga hus går till och vad du ska tänka på. Steg för steg, från idé till inflyttningsklart hus.

AChoice stenhus

11 fördelar att bygga stenhus

AChoice bygger bara äkta stenhus med totalentreprenad. Stenhus är ett självklart val för dig som uppskattar ett energieffektivt, hållbart, sunt och underhållsfritt hus.

Murare-AChoice stenhus

Beprövade byggmetoder

Med AChoice får du ett äkta stenhus med gedigen murad stomme av närproducerade block i lättklinker, som förenar bärighet och extremt effektiv isolering.

Tomter till salu

Letar du tomt?

Bär du på en dröm att bygga ett stenhus och letar tomt? Här kan du se tomter till salu just nu. Tillsammans kan vi skräddarsy ditt hus efter dina önskemål.

Totalentreprenad AChoice stenhus

Totalentreprenad

Vi erbjuder totalentreprenad. Det bekvämaste och tryggaste sättet att bygga hus. Vi är med dig från idé till inflyttning. Du bestämmer och vi tar hand om resten.

Samarbetspartners

Samarbetspartners

Det ska kännas tryggt att bygga hus med oss. Därför samarbetar vi med noga utvalda samarbetspartners och materialleverantörer genom hela byggprocessen.

Vad kostar det att bygga hus

Vad kostar det att bygga hus

En vanlig fråga – vad är skillnaden mellan att att köpa ett befintligt hus eller bygga ett eget. Det är olika faktorer som påverkar kostnaden för ett husbygge.  Här får du en helhetsbild av den totala budgeten.