Bygg online

Bygg ditt eget hus

– Du ritar. Vi bygger.

Vår idé är att bygga hus som är unikt ritade efter din stil och dina behov. Solida, arkitektritade stenhus där du har valfrihet i varje kvadratmeter.

Glöm typhus – Du påverkar i alla led

Ett drömhus är ett hus skapat av dig, efter dina behov, din budget och det liv du vill leva. När du bygger hus med oss behöver du aldrig bry dig om standardmått, standardlösningar eller färdiga typhus att utgå från. Har du en idé, en färdig ritning, vill börja bygga ditt hus online eller träffa arkitekt direkt? Det är inga problem, kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

hustyp quiz

Vill du veta vilken hustyp som passar dig bäst?

Gör vårt quiz och ta reda på vilken hustyp som är det rätta valet för dig!

 

Fördelar att bygga hus med AChoice

 • Valfrihet i varje kvadratmeter
 • Arkitekt ingår i priset
 • En personlig kontakt hela vägen
 • Totalentreprenad ingår
 • Fast pris gäller och du slipper budgivning som när du ska köpa ett begagnat hus
 • I nybyggt hus slipper du oförutsedda utgifter som kan uppstå i begagnat hus
 • Byggt för att hålla i generationer
 • Nästintill underhållsfritt hus
 • Låga driftskostnader
 • Ingen fastighetsskatt de första 15 åren
 • Ett stenhus är ett sunt hus
 • Hållbara och miljövänliga material
 • Det är ett brandsäkert hem
 • Från 33-44 arbetsveckors byggtid
 • Du flyttar in i ett nytt, rent och fräscht hus

Kostnadsfria möten med arkitekt

Oavsett var och hur du börjar din resa så träffar du alltid en arkitekt som hjälper dig att skapa ditt unika hus – välplanerat i minsta detalj. Arkitekten ser dessutom till att huset smälter in i den omgivande miljön och nyttjar tomtens förutsättningar maximalt. Både utifrån väderstreck och utsikter från de rum där du önskar vistas i mest. Allt för att ge dig en skönare vardag och långvarig trivsel.

Hur lång tid tar det att bygga hus?

Vi brukar säga att det tar cirka 33-44 veckor från första spadtaget tills du står framför din egen dörr. Förberedelserna handlar om att bestämma vilket hus du vill bygga och välja allt material och inredning. Sedan tar vi hand om projektering, konstruktionsritningar och alla handlingar som behövs inför bygglovsansökan. Du bör få bygglovsbeslutet senast 10 veckor efter att din ansökan kommit in till byggnadsnämnden. Här kan du läsa mer om hur bygglovsprocessen går till. När bygglovet är godkänt och byggnadsnämnden har gett ett startbesked kan vi sätta spaden i marken.

Bygga hus inspiration

Vill du veta mer om våra stenhus och byggprocesser?

Skicka in en intresseanmälan för att få mer information om våra stenhus och byggprojekt.

AChoice stenhus

12 fördelar att bygga stenhus

AChoice bygger bara stenhus med totalentreprenad. Stenhus är ett självklart val för dig som uppskattar ett energieffektivt, hållbart, sunt och underhållsfritt hus.

Allmänna leveransvillkor

Vad ingår i ett AChoice stenhus?

I Allmänna leveransvillkor kan du se vad som ingår i ett AChoice stenhus original. Vi vet att ett hem skapas av dig och därför får du valfrihet i dina val och tillval.

Murare-AChoice stenhus

Beprövade byggmetoder

Med AChoice får du ett äkta stenhus med gedigen murad stomme av närproducerade block i lättklinker, som förenar bärighet och extremt effektiv isolering.

Nyckelfärdigt hus AChoice stenhus

Nyckelfärdigt hus med totalentreprenad

Vi erbjuder totalentreprenad. Det bekvämaste och tryggaste sättet att bygga hus. Vi är med dig från idé till inflyttning. Du bestämmer och vi tar hand om resten.

Samarbetsparners

Samarbetspartners

Det ska kännas tryggt att bygga hus med oss. Därför samarbetar vi med noga utvalda samarbetspartners och välkända materialleverantörer genom hela byggprocessen.

Vad kostar det att bygga hus

Vad kostar det att bygga hus

En vanlig fråga – vad är skillnaden mellan att att köpa ett befintligt hus eller bygga ett eget. Det är olika faktorer som påverkar kostnaden för ett husbygge. Här får du en helhetsbild av den totala budgeten.

Ett vitt hus i traditionell stil

Så gör du enkelt en solstudie

Har du koll på hur solen och skuggor rör sig på din tomt? Så gör du en solstudie för att maximera husets planlösning och placering på tomten.

Tips att hitta tomt AChoice

12 tips att hitta tomt

Att hitta den perfekta tomten är minst lika viktigt som huset som ska stå på den. Men det är inte alltid lätt. Var kreativ och undersök alla möjligheter. Här får du några konkreta tips på var du kan leta.

Nara-Noll-stenhus

Vi bygger Nära-Noll-Energibyggnader

Alla byggnader inom EU ska vara Nära – Noll – Energibyggnader från och med år 2021. Därför har Boverket i Sverige satt hårdare energikrav i BBR 29 som ersätter BBR 28. 

Såhär går det till att bygga hus med AChoice

Här kan du ta del av hur processen att bygga hus går till och vad du ska tänka på. Steg för steg, från idé till inflyttningsklart hus.

Redo att förverkliga
din husdröm?

Skicka in en intresseanmälan för att få mer information om våra stenhus och byggprojekt.