Nyfiken på att bygga stenhus?

När du bygger stenhus får du ett gediget hus som är hållbart, energisnålt med minimalt underhåll. Våra stenhus muras på plats enligt välbeprövade metoder och står i generationer. Det är en långsiktigt smart investering för framtiden. Därför har vi på AChoice valt att enbart bygga stenhus.

Skillnaden att bygga äkta stenhus och ”falska” stenhus

Det finns en viss begreppsförvirring när det gäller stenhus. Många tror att ett hus med stenfasad, putsad fasad eller tegelklädd fasad är ett stenhus, men det är inte fasaden som är det avgörande utan själva stommen. För att räknas som ett äkta stenhus ska husets bärande delar vara byggda av sten. Det finns trähusleverantörer som erbjuder hus med trästomme och tegel- eller putsfasad som av många uppfattas som stenhus, vilket är fel.

Förr i tiden (och framförallt i Skåne) var tegel det vanligaste materialet när man skulle bygga stenhus. Idag används oftast lättbetong, som är en svensk uppfinning. Lättbetong är också ett oorganiskt och hållbart material.

AChoices hus byggs med högisolerande lättklinkerblock, 350 mm, Isolerblock Exakt. Även här är materialet oorganiskt med hög lufttäthet och ett U-värde på 0,16. Hus med lika bra U-värde har oftare tjockare yttervägg vilket gör att du får mindre boyta på samma byggyta. Till skillnad mot lättbeteongen som både har tjockare väggkonstruktion, kräver längre uttorkningstid och får ofta kompletteras med annat ventilationssystem än som i vårt fall frånluftsvärmepump för att nå likvärdiga resultet. Här kan du läsa mer om vår byggkonstruktion

Bygg stenhus unikt skapat för dig och dina behov

När du bygger ett stenhus med AChoice får du alltid ett unikt skräddarsytt hus. Det är sunt och hållbart hus med låg energiförbrukning och minimalt underhåll. Med sin robusta stenkonstruktion står huset stadigt, är motståndskraftigt mot väder och vind och skänker dig glädje i många år.

AChoice stenhus
Nyckelfärdigt stenhus

Nyckelfärdiga stenhus från AChoice

AChoice bygger bara stenhus i en trygg totalentreprenad. Det är det enda som är hugget i sten – allt annat bestämmer du.

AChoice stenhus

12 Fördelar att bygga stenhus

När du ska bygga hus är en av de viktigaste valen vilket slags hus du ska bygga. Här listar vi fördelar att bygga stenhus.

Murare-AChoice stenhus

Välbeprövade byggmetoder

Du kan lita på att varje detalj byggs med hjälp av välbeprövade byggmetoder och kvalitetsprodukter från välkända leverantörer.

AChoice Planlösaren bygg hus online

Börja resan till ditt drömhus online

Med vårt digitala verktyg Planlösaren kan du rita ditt drömhus själv, ändra dig hur många gånger du vill och få prisindikation direkt.
Börja rita idag!

Bygg online - PLANLÖSAREN

Boka möte

Maila oss

Kontakta oss