Sommarkampanj! Kostnadsfritt möte med arkitekten

Den hållbara trädgården

Villa “Hållbara paret” – 85 kvm 2 rok (1 sovrum)

Den hållbara trädgårdens framsida ramas in av äppel-spaljéer och humlebågar. Rosetter av digitalis och smultronrevor har fått friheten att växa vidare på det inre grusade golvet. Några krukor med doftande timjan, myskmadra och ståtliga sparrisplymer står vid trappan upp till entrén. De två el-cyklarna står trygga och laddade i den lilla energibyggnaden vid ena sidan av bostaden.

Vid den andra gaveln står det ståtliga växthuset fyllt med effektiva våningsplanteringar, resliga vinrankor och den gamla kristallkronan hängande högt upp likt en juvel, dekorerad med orkidéer. I kanten av den inre trädgården står plommon och päron med korgformade trädkronor kring en oval gräsmatta, en nytolkning av folkhemmets funktionella köksträdgård.

Trädgården ramas in av klippt vindskyddande taxus kantad av liten grusgång och odlingsbäddar där kålhuvud och ringblommor samsas. Uteplatsen närmast huset består av handslaget tegel, i fogarna växer kattfot och doftviol.

För södersol och kvällssol på terrass och inre trädgårdsrum bör den hållbara trädgårdens entrésida ligga i norr eller öster. Men tänk på att kalka växthuset före midsommar.

 

Kika gärna in på planlösningen och börja bygga din framtid!